Skip to main content

About us

Akár közokirat is előállítható elektronikus formában
02/08/2013

Közokirat, teljes bizonyító erejű magánokirat, valamint egyéb, az írásba foglalás követelményének megfelelő bizonyító erejű irat is előállítható tisztán elektronikus formában. – hívta fel az Origó figyelmét a Microsec Zrt. igazgatója. Hegedüs Márton szerint mindehhez szükséges az elektronikus aláírás, valamint az irat időpontjára vonatkozó időbélyeg is, amely bizonyítja, hogy az irat abban az időpillanatban már létezett, és az azóta eltelt idő alatt nem változott meg.

 
Elindulhat az alacsonyabb összegű céges tartozások végrehajtása
21/05/2013

A közelmúltban bevezetett elektronikus okmánykézbesítési rendszereknek köszönhetően jelentősen felgyorsult a végrehajtást megelőző bírósági adminisztráció. Ennek köszönhetően már a felszámolási eljárások megindulása előtt végrehajthatóvá válnak a kisebb, akár a 10-20 ezer forintos céges tartozások is. Várhatóan a fejlesztés eredményeként a fizetési fegyelem javulni fog, így nő a jogbiztonság is.

A végrehajtási eljárás szereplői közötti elektronikus okmánykézbesítés bevezetésével végre lehetővé vált az 50 ezer forint alatti tartozások végrehajtása – adta hírül a Bírósági Végrehajtói Kamara és az informatikai fejlesztést végző Microsec Zrt.

 
Szervereink jól bírták a példátlan rohamot
02/02/2013

A cégeljárás informatikai hátterét biztosító Microsec zrt. tájékoztatása szerint a 607 392 működő vállalkozás 62 százaléka tett eleget adatszolgáltatási kötelezettségének. Ez egyben azt is jelenti, hogy 230 ezer cég elmulasztotta határidőre benyújtani a társasági szerződésének jogszabályban előírt adatmódosításait. Erre egy tavaly márciusi törvény kötelezi a társaságokat. A vállalkozások Csongrád és Zala megyében voltak a legaktívabbak, 74 százalékuk adta be időben a kérelmét. A mulasztók aránya Nógrád megyében a legmagasabb, ott a cégek 45 százaléka nem jelentette be a kért információkat. A fővárosban a beadási arány 58 százalék volt.

Hegedüs Márton, a vállalkozás fejlesztési igazgatója elmondta, az informatikai rendszer jól bírta a példátlan rohamot.