Home

Microsec

Nemzetközi színvonalú minőségi szolgáltatásokat nyújtunk

Szolgáltatásainak színvonalát a brit Lloyd's által tanúsított, ISO 9001 szabványon alapuló minőségirányítási rendszerünk és az ISO/IEC 27001 szabványon alapuló információbiztonság irányítási rendszerünk szavatolja.

ISO

A Microsec a European Telecommunications Standards Institute (ETSI) teljes jogú tagja. Az ETSI feladata, hogy az infokommunikációs technológiák számára világszerte alkalmazható szabványokat állítson elő melyre a jövő gazdasági folyamatai épülhetnek.

Etsi Member

A német TÜVIT által végrehajtott audit eredményeként a Microsec Magyarországon elsőként szerezte meg az eIDAS szerinti minősített bizalmi szolgáltatás megfelelőségi tanúsítványait.

Minőségpolitika (pdf)

Információbiztonsági politika (pdf)

ISO 27001 tanúsítvány (pdf)

ISO 9001 tanúsítvány (pdf)

Fizikai biztonság

Hitelesítő szervezetünk védett számítógéptermét úgy alakítottuk ki, hogy a lehető legnagyobb védelmet nyújtsa szervereink és adataink számára. Ablaka nincsen, falai védenek az elektromágneses ki- és besugárzás ellen. MABISZ-4 biztonsági fokozatú ajtóink behatolás jelző (riasztó) és beléptető rendszerrel vannak ellátva. A fokozottan védett helyiségekben 24 órás videókamerás megfigyelő rendszer működik, ide a bizalmi munkakört betöltő munkatársakon kívül más személyek nem léphetnek be. Adathordozóink biztonságos tárolásáról kódzáras, tűzálló páncélszekrények gondoskodnak.

Elsődleges telephelyünk megsemmisülésével járó katasztrófahelyzet esetén garantáljuk, hogy másodlagos telephelyünkön 3 órán belül folytatjuk működésünket.

Informatikai biztonság

Informatikai rendszerünket úgy alakítottuk ki, hogy a lehető legnagyobb védelmet biztosítsa adataink és aláírókulcsaink számára. E kulcsainkat az nCipher nShield F3 típusú kriptográfiai hardvermoduljaiban tároljuk (e modult a FIPS 140-2 szabvány 3. harmadik szintje szerint vizsgálták be). Rendszerünkben e kulcsok soha nem hagyják el e modulok biztonságos környezetét. A kulcsokkal a kritikus műveletek végrehajtásához legalább két bizalmi munkakört betöltő munkatárs jelenléte szükséges.

Minősített tanúsítványainkhoz olyan, biztonságos aláírás-létrehozó eszközökön, azaz speciális intelligens kártyákon bocsátjuk ki az aláírás-létrehozó adatot, amelyek a Common Criteria SSCD védelmi profil szerint legalább EAL4-es vagy az ITSEC szerinti E4 High biztonsági tanúsítással rendelkeznek.

Informatikai rendszerünket tűzfalrendszer védi az Interneten terjedő vírusoktól és férgektől, valamint a rendszerünk megbénítására és feltörésére irányuló hálózati támadásoktól.

Rendszerünket úgy terveztük meg, hogy valamelyik alkotóelemének meghibásodása vagy kiesése esetén (single point of failure) zavartalanul folytatja működését.

Pénzügyi garanciák

A magyar magánszemélyek tulajdonában lévő Microsec zrt. stabil anyagi háttérrel rendelkezik. Az elektronikus aláírással kapcsolatos szolgáltatások nyújtásához az e-Szignó Hitelesítés Szolgáltató 1 390 millió forintig (5 millió USD) terjedő szakmai felelősségbiztosítással rendelkezik.

Scroll to Top