Home

Microsec

Egy időbélyeg azt igazolja, hogy egy adott dokumentum egy adott időpillanatban már létezett. Az időbélyeg egy olyan adat, amely tartalmazza az időbélyegzett dokumentum lenyomatát, az időbélyegzés időpontját. Az időbélyeget egy időbélyegzés szolgáltató hitelesíti saját aláírásával.

A minősített időbélyegzés előnyei:

Ha egy dokumentumon időbélyeget helyeztek el vélelmezni kell, hogy a dokumentum már létezett az időbélyegzés pillanatában.

 Ha egy dokumentumon elektronikus aláírás és időbélyeg egyaránt szerepel, akkor nemcsak az bizonyítható, hogy a dokumentumot az a személy írta alá, akinek a tanúsítványa az aláírásban szerepel, hanem az is, hogy a dokumentumot az időbélyegben szereplő időpont előtt írta alá, és azóta nem változtatta meg.

Időbélyegzés TÜViT tanúsítvány

Szolgáltatásunk a legújabb SHA256 algoritmust használja. Az általunk kibocsátott időbélyegek minden tekintetben megfelelnek a vonatkozó jogszabályi előírásoknak. Az időbélyegek különösen fontos szerepet töltenek be az elektronikus aláírást használó alkalmazásokban. Ha a korábban létrehozott elektronikus aláírásait időbélyeg védi, akkor igazolható, hogy ezen aláírások még a tanúsítvány visszavonása előtt készültek, tehát érvényesek. Ha a korábban létrehozott aláírásokon nincsen időbélyeg, akkor kétségbe lehet vonni az aláírás érvényességét; az aláírásból nem lehet megállapítani, hogy érvényes tanúsítvánnyal készültek-e.

Próbálja ki ingyenes demo időbélyegzés szolgáltatásunkat!

A tesztelésnél az alábbi két lehetőség közül választhat.

  • Aláírás-létrehozó szoftverében állítsa be a következő teszt URL-t: https://bteszt.e-szigno.hu/tsa
  • Azonosító: teszt
  • Jelszó: teszt

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a teszt időbélyeg szolgáltatás magas performancia tesztelésére nem használható. A tesztszolgáltatás használatával a felhasználó elfogadja, hogy a szolgáltató nem vállal felelősséget a teszt időbélyegekért, mivel ezen időbélyegek nem rendelkeznek bizonyító erővel. Tesztelésnél javasoljuk, hogy használja a legújabb SHA256 algoritmust.

Várjuk kérdéseit a szolgáltatással kapcsolatban!

Scroll to Top