Home

Microsec

Elektronikus archiválás szolgáltatásunk 2007 óta biztosítja az elektronikus iratok hosszú távú megőrzését úgy, hogy megőrizzék hitelességüket és adattartalmuk illetéktelenek számára hozzáférhetetlen maradjon.

Az archiválás szolgáltatás előnyei:

Minősített elektronikus archiválás szolgáltatásunk keretében az elektronikus dokumentumok hosszú távú (akár 50 évre szóló) archiválását biztosítjuk. Az archiválás szolgáltatás a dokumentumok biztonságos tárolásán túl azt is biztosítja, hogy a megőrzött dokumentumokon elhelyezett elektronikus aláírások hosszú távon is megőrizhessék hitelességüket, és adattartalmuk illetéktelenek számára hozzáférhetetlen maradjon.


Miért érdemes ránk bíznia elektronikus iratainak archiválását?

 • Mert vállaljuk, hogy az archívumban tárolt iratok a megőrzési idő végéig hitelesek maradnak és megőrzik bizonyító erejüket.
 • Mert a rendszer használata biztonságos, hiszen az archivált dokumentumokat Ön bármikor megtekintheti, de illetéktelenek nem férhetnek hozzá.
 • Mert igényeinek megfelelően, lehetősége van akár hosszú távon, 50 évre is archiválni elektronikus iratait.
 • Mert az elektronikus aláírások létrehozását biztosító infrastruktúra (PKI), olyan titkosítást tesz lehetővé, amellyel illetéktelenek számára lehetetlenné válik a dokumentum tartalmának megismerése.
 • Mert ha az elektronikus aláírással ellátott elektronikus dokumentum archiválását minősített archiválás szolgáltató végzi, akkor az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy az elektronikus dokumentumon elhelyezett elektronikus aláírás, bélyegző vagy időbélyegző és az azokhoz kapcsolódó tanúsítvány az aláírás, bélyegző vagy időbélyegző elhelyezésének időpontjában érvényes volt.
 • Mert segítséget nyújtunk a cégeljárásban keletkező iratok automatikus archiválásában.
   

A szolgáltatási szabályzatunkban meghatározott fájlformátumok esetén azt is biztosítjuk, hogy a fájlok, dokumentumok adattartalma hosszú idő után is olvasható marad ügyfeleink számára még akkor is, amikor az adott fájlformátumok előállításához használt korábbi szoftver eszközök már nem léteznek vagy nem futtathatóak az adott számítástechnikai környezetben.


Minősített archiválás szolgáltatásunkat a következő esetekben ajánljuk:

 • Hosszú távon, hiteles formában megőrzendő iratok (magán- és közokiratok, szerződések, e-cégeljárásban keletkező iratok, egészségügyi akták, munkaügyi akták, pénzügyi és biztosítási dokumentumok, számlák, bizonylatok, egyéb bizonyító erejű iratok)
 • Olyan szigorúan bizalmas adatokat tartalmazó iratok, amelyek hosszú távú őrzése  a bizonyíthatóság miatt fontos lehet (pl. bizalmas magániratok, szerződések, személyes akták stb.)
 • A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményének III.2.1-es pontja alapján minden olyan esetben, ahol elektronikus aláírással vagy bélyegzővel, és időbélyegzővel ellátott elektronikus számlák készülnek.
   

A szolgáltatás igénybevételének feltételei

 • elektronikus aláírói vagy bélyegző tanúsítvány
 • autentikációs tanúsítvány
 • titkosító tanúsítvány

Minősített archiválás szolgáltatás igénylése

Scroll to Top