Home

Microsec

Minősített elektronikus aláíró tanúsítványok

A Microsec e-Szignó Hitelesítés szolgáltató által kibocsátott minősített elektronikus aláíró és bélyegző tanúsítványok megfelelnek az eIDAS és az Eüt. előírásainak. Minősített tanúsítványainkkal hitelesített dokumentumok teljes bizonyító erővel bírnak.

Tanúsítványainkról röviden:

  • Az aláíró tanúsítvánnyal elektronikus aláírás hozható létre. Ezeket a tanúsítványokat természetes személyek számára bocsátjuk ki.
  • Bélyegző tanúsítvánnyal elektronikus bélyegző készíthető. Ezeket a tanúsítványokat jogi személyek számára bocsátjuk ki.
  • A minősített tanúsítványok alapján minősített elektronikus aláírás vagy minősített bélyegző hozható létre. Minősített tanúsítványon alapuló elektronikusan aláírt vagy bélyegzett dokumentum teljes bizonyító erővel bír.
  • Nem minősített tanúsítvány alapján nem minősített - korábbi elnevezés szerint „fokozott biztonságú” - aláírás vagy bélyegző hozható létre. Nem minősített tanúsítványon alapuló elektronikusan aláírt vagy bélyegzett dokumentum magánokiratnak minősül.
  • A titkosító tanúsítványok segítségével dokumentumokat, fájlokat titkosíthatunk valamint titkosított üzeneteket küldhetünk.
  • Autentikációs tanúsítványok segítségével számítógépekkel, szolgáltatásokkal és szerverekkel építhetünk ki biztonságos  - titkosított és hitelesített - kapcsolatot.

Elektronikus aláíró csomagok időbélyegzéssel titkosító és autentikációs kedvező áron, akár mobileszközökre is.

Bővebb információk a minősített elektronikus aláíró tanúsítványainkról

Tanúsítványok igénylése

Scroll to Top